Як зберігати спеції: 5 корисних порад

Спеції – це те, що робить нашу їжу пікантною і ароматною. Правильне зберігання спецій допоможе вам розкрити кращий смак кожної з них і зробити страви смачнішими і ароматнішими.

Більшість людей зберігають спеції в кухонній шафі або на стійці для спецій. Коли ми їх використовуємо, ми можемо не щільно закрити кришки і, ймовірно, не прибирати їх відразу. Через це спеції швидко втрачають свій аромат. Правильне зберігання спецій так само важливо, як і те, які спеції ви виберете для своїх страв.

Отже, ось кілька корисних порад і хитрощів, як правильно зберігати спеції.

1. Тримайте їх герметичними

Це найголовніше правило зберігання спецій та приправ. Ви повинні зберігати їх в герметичних контейнерах, інакше волога в повітрі може зіпсувати спеції, через що вони втратять свій смак, аромат і колір. Ви можете повторно використовувати скляні банки, невеликі пластикові контейнери або купити окремі банки для кожної спецій. Так само зручно зберігати спеції в пакетах з зіп-замком, які дозволяють видалити зайве повітря для збереження свіжості та аромату. Такі пакети дозволяють легко організувати ваші домашні приправи, наприклад, поставивши пакети для спецій в невелику кошик, як в картотечний шафа, в якому можна легко перегортати спеції.

2. Тримайте спеції подалі від джерел тепла

Поличка над або поряд з плитою може здатися зручним місцем для зберігання ваших улюблених приправ, але тепло - ще один фактор, який швидко погіршить їх смак. Хоча ви можете захотіти мати всі інгредієнти під рукою під час готування, не рекомендується зберігати спеції поруч з плитою. Це може привести до збільшення вологості в банках для спецій, що призведе до втрати їх аромату і утворенню грудочок.

3. Зберігати спеції в темному місці

Всі ми хочемо мати затишну кухню, в яку проникає багато природного світла, але це не ідеально, коли справа доходить до зберігання наших дорогоцінних спецій. Світло може вплинути на аромат спецій, тому завжди краще зберігати банки зі спеціями в прохолодному і темному місці. Так що ні, розміщувати їх на кухонному підвіконні для естетичної привабливості - не найкраща ідея. Зберігайте їх в закритих шафах. Ще один розумний крок - використати непрозорі контейнери, щоб зменшити проникнення світла.

4. Не охолоджуйте

Багато людей зберігають спеції в холодильнику в надії, що вони залишаться свіжими, але це далеко від істини. При зберіганні в холодильнику, сухі спеції насичуються вологою, налипають на дно банки або упаковки і втрачають свій зачаровуючий аромат. Це відбувається через вологу в холодильнику, і це можна вирішити, зберігаючи спеції в герметичних контейнерах в прохолодному і темному місці.

5. Зберігайте спеції далеко від вологи

Будь-яка форма вологи також загрожує терміну зберігання спецій. Завжди перевіряйте, щоб мірні ложки повністю висохли, перш ніж опускати їх в контейнер для спецій або трав. Так само ніколи не насипайте спеції та трави прямо з пляшки над запаленою каструлею, тому що волога може потрапити в банку.

Приправи найкраще використовувати в свіжому вигляді, тому робіть їх в менших кількостях, якщо ви подрібнює їх дома, або купуйте готові упаковки меншого розміру. Пам'ятайте, що важливо правильно зберігати їх, тому що суть спецій полягає в їх свіжості і ароматі.

Csтатья оказалась вам полезной?

Расскажите своим друзьям