Опис Ягоди годжі
Ми упевнені, що кожен з вас мріє бути вічно молодим. І, здається, нарешті з'явилася така можливість. Ягоды годжи - це суперфуд, здатний уповільнювати процеси старіння і наповнювати організм такою кількістю корисних елементів, якої немає ні в одній ягоді світу. Ягоди годжи упродовж віків активно використовувалися в китайській медицині. Може бути саме тому серед населення цієї країни так багато довгожителів. Але про все по порядку.
Де і як росте ягода годжи?
Рослину уперше знайшли тібетські ченці на схилах Гімалаїв. Сьогодні ягоди годжи вирощують в центральних регіонах Китаю, Монголії і Туркменістані. Є плантації і в Україні, в Херсонській області, звідки продукт експортується в Європу.
Дереза китайська, а саме так називається рослина на якому ростуть ягоди годжи, - вічнозелені кущі, що плентаються, з яскраво-червоними довгастими плодами 1-2 см, схожими на барбарис. Сама рослина вважається отруйною, але ягоди, після сушки, стають придатними до вживання.
Ягоди годжи прийнято збирати максимально стиглими, оскільки у такому разі в них найбільша концентрація корисних речовин. Ягоди просто струшують з куща на мішки. Прямо на них плоди підсушують, а потім переносять під навіси.
Корисні властивості ягоди годжи
Про корисні властивості цього суперфуда можна говорити дуже довго. Почнемо, мабуть, з молодильных властивостей. Годжи вважається ягодою довголіття в Китаї вже більше 500 років. Відомий факт Ли про китайця Конів Йен, який прожив 252 роки. Його секрет - вживання ягід годжи на сніданок, обід і вечерю.
За даними досліджень одного японського ученого, плоди дерези здатні відновлювати порушену структуру ДНК, запобігаючи старінню клітин і утворенню онкологічних пухлин.
Варто звернути увагу і на імуностимулюючі властивості. Ягоди годжи мають унікальні полісахариди - LBP - 1, LBP - 2, LBP - 3, LBP - 4, яких немає ні в одному іншому продукті. Ці речовини благотворно впливають на активацію захисних механізмів організму. Крім того, вміст вітаміну С в продукті просто колосально: на 100 грам - 2500 мг, при денній дозі 75-90 мг.
До інших корисних властивостей ягід годжи відносяться:
- підтримка оптимального тиску;
- пониження "поганого" холестерину;
- антиоксидантні і протизапальні властивості;
- поліпшення роботи органів ШКТ;
- нормалізація рівня цукру;
- зниження апетиту, що корисно при схудненні;
- зниження рівня стресу;
- поліпшення пам'яті;
- омолоджування крові;
- підвищення рівень лібідо;
- ефективний вплив на запліднення і т. д.
За наявності проблем із здоров'ям, вагітності або лактації, рекомендуємо порадитися з лікарем перед вживанням.
Застосування в кулінарії
Ягоди годжи переважно використовують для приготування чаїв або ж в якості доповнення до каш, салатів, м'яса, десертів і випічки. Плоди також додають у вино і настоянки.
Щоб приготувати чай з годжи, досить залити ягоди окропом і дати настоятися 30-40 хвилин. Китайці рекомендують насолоджуватися напоєм в першій половині дня, оскільки він має тонізуючий ефект. Якщо замочити ягоди у воді, вони розм'якнуть і стануть відмінною основою для соусів.
Денна доза - 1 столова ложка.
Де купити ягоди годжи?
Купити ягоди годжи в Україні в звичайних продуктових магазинах може виявитися складним завданням, він не настільки популярний. Проте годжи можна купити в нашому інтернет-магазині. Ми доставимо замовлення в Київ, Дніпро, Харків, Одесу, Львів або будь-яке інше місто України. Ягоди годжи упаковані в пакети із зип замком (Дой-пак).
Основні характеристики Ягоди годжі
Відгуки про Ягоди годжі
Відгуків про цей товар ще не було.