0
Кошик
Ваш кошик порожній :(
Це ніколи не пізно виправити :)

Кумін / Зіра насіння (цілісна)

В наявності
Код:
Артикул: 72
2
31.00 грн.
Оплата
При отриманні
За реквізитами
Оплата online (plata by mono)
Безготівковий розрахунок
Доставка
Доставка ROZETKA
Доставка ROZETKA
Термін доставки від 3 до 5 днів
49.00 грн.
Доставка Укр поштою
Безкоштовно від 1000 грн
від
60.00 грн.
Доставка Новою Поштою
Безкоштовно від 1000 грн
від
80.00 грн.

Опис Кумін / Зіра насіння (цілісна)

У кожної нації є свої улюблені спеції і прянощі. У Болгарії перець використовують у багатьох стравах[, недивно, що солодкий перець іноді називають болгарським. Грузини люблять приправляти м'ясо і овочі - хмелі сунели. А в Азії жоден плов не обходиться без пряної рослини — зіры.

Смак зіри віддалено нагадує кріп, але з менш вираженим ароматом. Під час термічної обробки зіра додає пряний аромат, який не сплутаєш з ароматом інших прянощів.

Зіра застосування в кулінарії (стравах)

Незважаючи на запах, зіра дуже популярна, вона покращує смак м'яса, особливо баранини. Саме тому її часто додають в маринад для шашлику, звичайно, з урахуванням національних традицій і смакових переваг. Зіра популярна в Афганістані, Ірані, Індії, а також в Таджикистані та Узбекистані. Наприклад, під час маринування кебабов в Таджикистані і цибулі вони використовують насіння зіри. А для шашликів в стилі Коканда (узбецька кухня), бруньок з баранини і маринованої печінки з бараниною, використовують подрібнену зіру з чорним перцем і сіллю.

До речі, подрібнений порошок зіра має друге ім'я — кмин і багато хто їх плутає. Кмин додають в м'ясні страви, особливо під час смаження, тому що усе насіння зиры згорає, що призводить до різкого неприємного смаку. Як і в таджицькій кухні, а також в узбецькому м'ясі для ковбас, а також в цибулі і часнику, треба використати зіру. Зіра часто додається у страви з рису, це може бути як гострий рис з індійської кухні, так і узбецький м'ясний плов.

Зіра в індійській кухні

Зіра займає особливе місце в індійській кухні. Це частина знаменитої пікантної суміші Гарам Масала, до неї додаються кардамон, коріандр, гвоздика, перець, кориця і зіра. Ці спеції злегка обсмажують на сковороді без олії, а потім змізерніють подрібнюють в кофемолці. Ця суміш використовується для додавання пряного аромату в супи з гороху і інших бобових, в овочеві страви, соуси і для випічки. Зіра є важливим компонентом пряного каррі, вона може містити до тридцяти різних трав і насіння. Найвідоміші з них — коріандр, гірчиця, перець чили, пажитник, мускатний горіх, м'ята. Вони також, як в гарам масале, смажаться спочатку на сковороді без олії, а потім подрібнюються в кофемолці. Каррі підходить до м'ясних, рибних, овочевих страв, а також до рису.

Зіра властивості і користь

Корисні властивості зіри цінувалися ще в Древній Греції і Древньому Римі, де вона застосовувався і як ароматичне доповнення до їжі, і як ефективний лікувальний засіб. Зіра дійсно має цілий ряд профілактичних і лікувальних властивостей. Було встановлено, що прянощі покращують травлення і обмін речовин (видалення шкідливих речовин різними системами організму). Тим, хто страждає захворюваннями дихальних шляхів і кровообігу, також рекомендується додавати цю прекрасну рослину в їжу.

Відвар зіри рекомендується для профілактики метеоризму у немовлят. Зіра містить багато вітамінів (Е, З, А, V6, V2) і мінеральних речовин (калій, кальцій, цинк, селен, залізо і інші). Не рекомендується використати цю спецію людям, що страждають виразковою хворобою.

Фахівці радять не зберігати насіння зіри впродовж тривалого часу, а мелена зіра в домашніх умовах не зберігається більше 1 місяця, оскільки набуває затхлого запаху.

Протипоказання

Через відсутність відповідних тестів в цьому напрямі вагітним жінкам і годуючим матерям не рекомендується.

Як зберігати зіру?

Зберігати в недоступному для дітей місці в запечатаних упаковках, захищати від світла і вологи.

Ціна зіри на сайті актуальна. Ви можете купити зіру з доставкою у будь-яке місто України, для цього, залиште замовлення на сайті або подзвоніть нам, для замовлення в телефонному режимі.

Основні характеристики Кумін / Зіра насіння (цілісна)

Особливості
Тип Зіра
Країна походження Індія
Упаковка Харчовий крафт пакет
Форма Цільна
Для приготування М'яса, Плову

Відгуки про Кумін / Зіра насіння (цілісна)

5
2
1
0%
2
0%
3
0%
4
0%
5
100%
А
Андрій
13 Грудня, 2022
Регулярно купую зіру в цьому інтернет-магазині, дуже задоволений якістю. В основному використовую для плову, кебабу та картопляних запіканок
О
Олексій
7 Вересня, 2022
Використовував зіру при приготуванні сочевичного супу і трохи додаю до м'ясних страв, якість перевершила мої очікування

Питання та відповіді (FAQ) Кумін / Зіра насіння (цілісна)

Немає запитань про цей товар.
Кумін / Зіра насіння (цілісна)
Кумін / Зіра насіння (цілісна)
Код:
В наявності
31.00 грн.