Тип Зіра
Країна походження Індія
Упаковка Харчовий крафт пакет
Форма Мелена
Для приготування М'яса
Кухня Індійська, Грецька, Мексиканська, Середземноморська, Східноєвропейська, Кавказька, Близькосхідна
Зира мелена
Кількість
Доставка
- Нова Поштаот 70 грн
- Укрпоштаот 40 грн
Оплата
- Оплата при отриманні
- Оплата за реквізитами
- Оплата карткою Visa/MasterCard (LiqPay)
- Безготівковий розрахунок
Завдяки своїм численним цілющим властивостям, зира (кумин) є однією з найкорисніших для людського організму трав. Зира ароматна, має гіркувато-пікантний, злегка лимонний смак . Вона містить до 7фирного олії, основні компоненти якої - карвон і лімонен. Крім того, зира (кумин) містить жирну олію (багате вітаміном F), білки, флавоноїди, органічні кислоти, азотні речовини, прості цукру, крохмаль, дубильні речовини, смоли і віск.
Деяким кумин (зира) припадає до душі, іншим немає, але варто пам'ятати, що вона приносить багато користі для здоров'я. Це відмінний аргумент для того, щоб перетворити зиру на постійного гостя у вашому щоденному раціоні.
Зира де росте і з чого роблять?
Зира (кумин) - дворічна рослина сімейства Зонтичні, чиї природні житла зустрічаються в Європі, Західній Азії і Північній Африці. Насіння кумина було знайдене в поселеннях, заснованих в період неоліту, що робить його однією з прадавніх відомих спецій, використовуваних людиною. Кумин росте на родючому і вологому грунті, віддаючи перевагу сонячним місцям, тому його зазвичай можна знайти на лугах, пасовищах і на берегах річок. Цвіте на рубежі травня і червня, а плоди дозрівають у кінці липня. Їх збирають уранці до того, як вони повністю висохнуть від роси, оскільки суха зира дуже легко обсипається.
Зира мелена застосування в кулінарії (блюдах)
Мелена зира або як її ще називають кумин, ідеально підходить для жирної і важко вживаної їжі. Мелена зира використовується для блюд зі свинини, гуляша і ковбас, паштетів, смаженої і запеченої риби, а також в якості приправи до овочевих блюд на основі капусти, ріпи і картоплі. Зира це оригінальне доповнення до хліба і сухої випічки (приготованою, зокрема, з дріжджів і французького тіста), а також до овочевих маринадів. Підкреслює смак грибних блюд і супів. Мелена зира - це відмінна приправа до запеченої картоплі, сиру або смаженого курчати. У багатьох країнах насіння зиры використовується для надання пікантного смаку сирам, лікерам і наливкам. Зира прекрасно поєднується із спеціями і травами, такими як ялівець, майоран, коріандр, естрагон, чебрець і шафран. Зиру так само можна використати, щоб приправити салати, але із-за дуже інтенсивного смаку спеції, її треба використати помірно.
Мелена зира властивості і користь
Плоди зиры стимулюють травну діяльність, підвищуючи секрецію слини, шлункового соку і соку підшлункової залози. Вони збільшують концентрацію соляної кислоти, так що їжа засвоюється швидше і легше. Крім того, олія, що міститься в кумине (зире), має протизапальні, поживні, антиалергічні і омолоджуючі властивості. Запобігає втраті вологи клітинами шкіри, захищаючи їх від висихання і стискування. У свою чергу, екстракт з плодів зиры має антисептичні і знеболюючі властивості.
Мелена зира відома розслабляючим і спазмолітичним ефектом, освіжає дихання, багата залізом, завдяки чому збільшує кількість гемоглобіну в крові. Крім того, зира допомагає полегшити хворобливі менструації, боротися з нежиттю і бронхітом.
Протипоказання
Через відсутність відповідних тестів в цьому напрямі вагітним жінкам не рекомендується, не рекомендуються для людей, що страждають підвищеною чутливістю до павукоподібних або складних рослин. Олію кумина не слід використати для немовлят, а у дітей старшого віку (до 7 років) помірно і під контролем.
Як зберігати мелену зиру?
Зберігати в недоступному для дітей місці в запечатаних упаковках, захищати від світла і вологи.
Ціна на зиру мелену на сайті актуальна. Ви можете купити зиру мелену з доставкою у будь-яке місто України, для цього, залиште замовлення на сайті або подзвоніть нам, для замовлення в телефонному режимі.
Особливості | |
Тип | Зіра |
Країна походження | Індія |
Упаковка | Харчовий крафт пакет |
Форма | Мелена |
Для приготування | М'яса |
Кухня | Індійська, Грецька, Мексиканська, Середземноморська, Східноєвропейська, Кавказька, Близькосхідна |