Опис Кмин цілий (насіння)
Що таке кмин?
Насіння кмину збирає вручну з однорічної рослини, вони маленькі, у формі човна і нагадують насіння зиры або кумина. Найбільш поширений різновид кмину коричнювато-жовтого кольору, хоча іноді можна знайти чорний, зелений і білий кмин. Цілісне насіння кмину популярне в індійських рецептах (також званих джира), мелений кмин популярний у блюдах мексиканських і близькосхідних. Кмин часто зустрічається в сумішах спецій, таких як гарам масала, порошок каррі, ачиотные суміші, самород, бербер і бахарат.
У рецептах ви можете знайти насіння кмину і мелений кмин, наприклад, цілісний кмин представлений в індійських блюдах, де ціле насіння додає в гарячу олію на початку блюда, щоб надати аромат олії і отже, іншим інгредієнтам. Більше смаку виходить, коли насіння злегка підсмажене, що легко зробити за допомогою сухої сковороди на середньому вогні.
Мелений кмин отримують шляхом подрібнення сухого смаженого насіння кмину. Кмин в меленому виді додають у блюда у будь-який час, оскільки його аромат не вимагає високої температури або часу, щоб бути расскрытым, як у випадку з насінням.
Походження
Кмин - древні прянощі, вирощені в Єгипті і на Близькому Сході. Він був знайдений в ході розкопок 4000-річної давності в Сирії і в стародавньому Єгипті, де він використовувався як прянощі і як елемент для збереження мумій. Воно з'являється у Біблії як в Старому, так і в Новому Завіті.
З давніх часів насіння кмину широко використовувався в Індії, а також греками і римлянами. Він пробився в мексиканську і південноамериканську кухню після європейської колонізації, привезеної іспанцями і португальцями.
Кмин на смак
Кмин має теплий, землистий смак і аромат з невеликою кількістю солодкості і гіркоти. Ціле насіння має бути підсмажене, щоб досягти оптимального смаку.
Насіння кмину застосування на кухні
Цілісне насіння кмину слід додавати у блюда на ранній стадії, щоб спеція встигла расскрыть свій аромат; додавши їх в гарячий бульйон або олію дозволить аромату і смаку розсіятися у блюді.
Інтенсивніший смак можна отримати, злегка обсмаживши насіння кмину, а потім розмолоти насіння в млині для спецій. Після подрібнення кмин поступово втрачає свій смак і повинен регулярно оновлюватися.
Рецепти з насінням кмину
Кмин використовується як в м'ясних і овочевих блюдах, так і в супах і соусах. Популярний індійський рецепт - рис джира, що є комбінацією насіння рису і кмину. Кмин також приправа у близькосхідній фалафель.
Корисні властивості насіння кмину
Насіння кмину в індійській кухні часто жує для поліпшення травних процесів. Кмин містить рослинні з'єднання з високим вмістом заліза, які є антиоксидантами. Дослідження показали, що кмин може понизити рівень холестерину і сприяти зниженню ваги.
Де купити cемена кмину?
Купити цілісне насіння кмину в Україні в звичайних продуктових магазинах може виявитися складним завданням, він не настільки популярний. Проте завжди можна кмин купити в нашому інтернет-магазині. Ми доставимо замовлення в Київ, Дніпро, Харків, Одесу, Львів або будь-яке інше місто України. Приправа Хмелі Сунели упакована в пакети із зип замком (Дой-пак).
Місце зберігання
Якщо ви не використовуєте кмин регулярно, то для збереження властивостей зберігаєте його в морозильній камері впродовж тривалого періоду часу. У коморі цілісний кмин може зберігатися до одного року.
Основні характеристики Кмин цілий (насіння)
Відгуки про Кмин цілий (насіння)
Відгуків про цей товар ще не було.