Опис Приправа для плову по-узбецьки
Плов – це, напевно, найбільш популярне середньоазіатську блюдо. Складно сказати, національним надбанням якої країни воно є, адже в кожної його готують по-особливому.
Існує кілька версій походження плову, але вчені, все ж, не беруться стверджувати, яка з них найбільш правдива. За однією з версій це блюдо придумав кухар Олександра Македонського, за іншою - кухар Тамерлана за часів походу на Анкару. Також авторство приписують відомому лікарю, філософу і вченому Авиценне.
На сьогоднішній день плов став культовим стравою. На Сході його готують на весілля, похорони, з нагоди народження дитини, різних урочистостей і просто в повсякденному житті. Люди вірять, що він має цілющі властивості, надає сил і енергії.
Серед розмаїття рецептів цього старовинного страви особливе місце займає узбецький плов. Традиційно для його приготування використовують баранину. Важливо, щоб баран був не дуже старим, але і не дуже молодим. Також можна використовувати яловичину. М'ясо птиці додавати не прийнято, а ось свинина і зовсім не допускається, адже узбеки в більшості своїй мусульмани. Дуже важлива в плові морква. Чим її більше - тим смачніше вийде блюдо. Прийнято готувати плов в пропорції один до одного: рис, м'ясо і моркву. Ну і, звичайно ж, найважливішу роль відіграють спеції, які надають плову особливого смаку.
Cуміш для плову по-узбецьки склад
В традиційну суміш для плову по-узбецьки входять:
- барбарис цілий;
- шматочки моркви;
- цибуля гранульований;
- зіра ціла;
- перець червоний подрібнений;
- часник;
- перець духмяний;
- лавровий лист мелений;
- петрушка, а також інші прянощі і трави;
- сіль (15%).
Приправа для плову по-узбецьки: застосування в кулінарії
Крім традиційного використання суміші спецій для плову по-узбецьки, її можна застосовувати для приготування м'яса, рису, овочів. Приправу також можна додавати в соуси.
Приправа для плову по-узбецьки: користь для здоров'я
На думку істориків, плов був придуманий для заповнення сил воїнів у важких походах і боях. Велику роль в цілющих властивостях страви грають входять до нього спеції. Барбарис, наприклад, - джерельно вітаміну С і Е. Крім того він зміцнює судини і корисний для органів шлунково-кишкового тракту. Зіра сприяє засвоєнню їжі, має протизапальні, антисептичні та знеболюючими властивостями; благотворно впливає на стан шкіри, підвищує гемоглобін. Часник - природний антисептик. Лавровий лист володіє антибактеріальними, протигрибковими, тонізуючими, судинорозширювальними і кровоспинні властивості, позитивно впливає на імунітет, очищає організм від шлаків і токсинів.
Рекомендуємо з обережністю вживати приправу людям, страждаючим захворюваннями шлунково-кишкового тракту, а також вагітним.
Як зберігати і де купити приправу для плову по-узбецьки
Зберігати в недоступному для дітей місці в запечатаних упаковках, захищаючи від світла і вологи.
Ціна на приправу для плову по-узбецьки на сайті актуальна. Ви можете купити її в нашому інтернет-магазині за хорошою ціною, ми доставимо замовлення в Київ, Дніпро, Харків, Одесу, Львів чи будь-яке інше місто України. Для цього, залиште замовлення на сайті або зателефонуйте нам.
Основні характеристики Приправа для плову по-узбецьки
Відгуки про Приправа для плову по-узбецьки
Відгуків про цей товар ще не було.