0
Кошик
Ваш кошик порожній :(
Це ніколи не пізно виправити :)

Приправа для плову по-узбецьки

В наявності
Код:
Артикул: 150
51.00 грн.
Оплата
При отриманні
За реквізитами
Оплата online (plata by mono)
Безготівковий розрахунок
Доставка
Доставка ROZETKA
Доставка ROZETKA
Термін доставки від 3 до 5 днів
49.00 грн.
Доставка Укр поштою
Безкоштовно від 1000 грн
від
60.00 грн.
Доставка Новою Поштою
Безкоштовно від 1000 грн
від
80.00 грн.

Опис Приправа для плову по-узбецьки

Плов – це, напевно, найбільш популярне середньоазіатську блюдо. Складно сказати, національним надбанням якої країни воно є, адже в кожної його готують по-особливому.

Існує кілька версій походження плову, але вчені, все ж, не беруться стверджувати, яка з них найбільш правдива. За однією з версій це блюдо придумав кухар Олександра Македонського, за іншою - кухар Тамерлана за часів походу на Анкару. Також авторство приписують відомому лікарю, філософу і вченому Авиценне.

На сьогоднішній день плов став культовим стравою. На Сході його готують на весілля, похорони, з нагоди народження дитини, різних урочистостей і просто в повсякденному житті. Люди вірять, що він має цілющі властивості, надає сил і енергії.

Серед розмаїття рецептів цього старовинного страви особливе місце займає узбецький плов. Традиційно для його приготування використовують баранину. Важливо, щоб баран був не дуже старим, але і не дуже молодим. Також можна використовувати яловичину. М'ясо птиці додавати не прийнято, а ось свинина і зовсім не допускається, адже узбеки в більшості своїй мусульмани. Дуже важлива в плові морква. Чим її більше - тим смачніше вийде блюдо. Прийнято готувати плов в пропорції один до одного: рис, м'ясо і моркву. Ну і, звичайно ж, найважливішу роль відіграють спеції, які надають плову особливого смаку.

Cуміш для плову по-узбецьки склад

В традиційну суміш для плову по-узбецьки входять:

  • барбарис цілий;
  • шматочки моркви;
  • цибуля гранульований;
  • зіра ціла;
  • перець червоний подрібнений;
  • часник;
  • перець духмяний;
  • лавровий лист мелений;
  • петрушка, а також інші прянощі і трави;
  • сіль (15%).

Приправа для плову по-узбецьки: застосування в кулінарії

Крім традиційного використання суміші спецій для плову по-узбецьки, її можна застосовувати для приготування м'яса, рису, овочів. Приправу також можна додавати в соуси.

Приправа для плову по-узбецьки: користь для здоров'я

На думку істориків, плов був придуманий для заповнення сил воїнів у важких походах і боях. Велику роль в цілющих властивостях страви грають входять до нього спеції. Барбарис, наприклад, - джерельно вітаміну С і Е. Крім того він зміцнює судини і корисний для органів шлунково-кишкового тракту. Зіра сприяє засвоєнню їжі, має протизапальні, антисептичні та знеболюючими властивостями; благотворно впливає на стан шкіри, підвищує гемоглобін. Часник - природний антисептик. Лавровий лист володіє антибактеріальними, протигрибковими, тонізуючими, судинорозширювальними і кровоспинні властивості, позитивно впливає на імунітет, очищає організм від шлаків і токсинів.

Рекомендуємо з обережністю вживати приправу людям, страждаючим захворюваннями шлунково-кишкового тракту, а також вагітним.

Як зберігати і де купити приправу для плову по-узбецьки

Зберігати в недоступному для дітей місці в запечатаних упаковках, захищаючи від світла і вологи.

Ціна на приправу для плову по-узбецьки на сайті актуальна. Ви можете купити її в нашому інтернет-магазині за хорошою ціною, ми доставимо замовлення в Київ, Дніпро, Харків, Одесу, Львів чи будь-яке інше місто України. Для цього, залиште замовлення на сайті або зателефонуйте нам.

Основні характеристики Приправа для плову по-узбецьки

Особливості
Тип Суміш спецій
Країна походження Україна
Упаковка Харчовий крафт пакет
Форма Суміш
Для приготування Плову

Відгуки про Приправа для плову по-узбецьки

0
0
1
0%
2
0%
3
0%
4
0%
5
0%

Відгуків про цей товар ще не було.

Питання та відповіді (FAQ) Приправа для плову по-узбецьки

Немає запитань про цей товар.
Приправа для плову по-узбецьки
Приправа для плову по-узбецьки
Код:
В наявності
51.00 грн.