0
Кошик
Ваш кошик порожній :(
Це ніколи не пізно виправити :)

Приправа для плову по-узбецьки

В наявності
Код:
Артикул: 150
47.00 грн.
Оплата
При отриманні
За реквізитами
Оплата online (plata by mono)
Безготівковий розрахунок
Доставка
Доставка ROZETKA
Доставка ROZETKA
Термін доставки від 3 до 5 днів
49.00 грн.
Доставка Укр поштою
Доставка Укр поштою
Безкоштовно від 1000 грн
від
60.00 грн.
Доставка Новою Поштою
Доставка Новою Поштою
Безкоштовно від 1000 грн
від
80.00 грн.

Опис Приправа для плову по-узбецьки

Плов – це, напевно, найбільш популярне середньоазіатську блюдо. Складно сказати, національним надбанням якої країни воно є, адже в кожної його готують по-особливому.

Існує кілька версій походження плову, але вчені, все ж, не беруться стверджувати, яка з них найбільш правдива. За однією з версій це блюдо придумав кухар Олександра Македонського, за іншою - кухар Тамерлана за часів походу на Анкару. Також авторство приписують відомому лікарю, філософу і вченому Авиценне.

На сьогоднішній день плов став культовим стравою. На Сході його готують на весілля, похорони, з нагоди народження дитини, різних урочистостей і просто в повсякденному житті. Люди вірять, що він має цілющі властивості, надає сил і енергії.

Серед розмаїття рецептів цього старовинного страви особливе місце займає узбецький плов. Традиційно для його приготування використовують баранину. Важливо, щоб баран був не дуже старим, але і не дуже молодим. Також можна використовувати яловичину. М'ясо птиці додавати не прийнято, а ось свинина і зовсім не допускається, адже узбеки в більшості своїй мусульмани. Дуже важлива в плові морква. Чим її більше - тим смачніше вийде блюдо. Прийнято готувати плов в пропорції один до одного: рис, м'ясо і моркву. Ну і, звичайно ж, найважливішу роль відіграють спеції, які надають плову особливого смаку.

Cуміш для плову по-узбецьки склад

В традиційну суміш для плову по-узбецьки входять:

  • барбарис цілий;
  • шматочки моркви;
  • цибуля гранульований;
  • зіра ціла;
  • перець червоний подрібнений;
  • часник;
  • перець духмяний;
  • лавровий лист мелений;
  • петрушка, а також інші прянощі і трави;
  • сіль (15%).

Приправа для плову по-узбецьки: застосування в кулінарії

Крім традиційного використання суміші спецій для плову по-узбецьки, її можна застосовувати для приготування м'яса, рису, овочів. Приправу також можна додавати в соуси.

Приправа для плову по-узбецьки: користь для здоров'я

На думку істориків, плов був придуманий для заповнення сил воїнів у важких походах і боях. Велику роль в цілющих властивостях страви грають входять до нього спеції. Барбарис, наприклад, - джерельно вітаміну С і Е. Крім того він зміцнює судини і корисний для органів шлунково-кишкового тракту. Зіра сприяє засвоєнню їжі, має протизапальні, антисептичні та знеболюючими властивостями; благотворно впливає на стан шкіри, підвищує гемоглобін. Часник - природний антисептик. Лавровий лист володіє антибактеріальними, протигрибковими, тонізуючими, судинорозширювальними і кровоспинні властивості, позитивно впливає на імунітет, очищає організм від шлаків і токсинів.

Рекомендуємо з обережністю вживати приправу людям, страждаючим захворюваннями шлунково-кишкового тракту, а також вагітним.

Як зберігати і де купити приправу для плову по-узбецьки

Зберігати в недоступному для дітей місці в запечатаних упаковках, захищаючи від світла і вологи.

Ціна на приправу для плову по-узбецьки на сайті актуальна. Ви можете купити її в нашому інтернет-магазині за хорошою ціною, ми доставимо замовлення в Київ, Дніпро, Харків, Одесу, Львів чи будь-яке інше місто України. Для цього, залиште замовлення на сайті.

Основні характеристики Приправа для плову по-узбецьки

Особливості
Тип Суміш спецій
Країна походження Україна
Упаковка Харчовий крафт пакет
Форма Суміш
Для приготування Плову

Відгуки про Приправа для плову по-узбецьки

0
0
1
0%
2
0%
3
0%
4
0%
5
0%

Відгуків про цей товар ще не було.

Питання та відповіді (FAQ) Приправа для плову по-узбецьки

Немає запитань про цей товар.
Приправа для плову по-узбецьки
Приправа для плову по-узбецьки
Код:
В наявності
47.00 грн.