Опис Приправа 10 овочів
З настанням холодів стає складніше забезпечити організм вітамінами і мікроелементами. Багато хто вдається до вживання біологічно активних добавок, але більшість, все ж, вважають за краще отримувати корисні речовини з продуктів, зокрема з овочів.
Більшість з овочів, які ми вживаємо щодня, прийшли до нас з різних куточків планети. Насіння рослин і їх плоди перевозили кочовиків і купці, поширюючи їх по світу.
Батьківщиною томата, наприклад, вважається Південна Америка. Ацтеки культивували його з середини 1-го тисячоліття. Звідти, разом з іспанськими завойовниками, помідор був завезений в Європу. Уже в 16-17 століттях томат був звичайним часто використовуваних в кулінарії овочем в Іспанії і Франції.
Перець (гострі і овочеві сорти) потрапив до нас з Центральної Америки. Дикі сорти пекучого перцю, на думку археологів, використовувалися ще 6 тис. Років тому індіанцями. До Європи він потрапив завдяки Колумбу, вірніше його лікаря Дієго Альваресу Чанкі. Він описав медичні властивості перцю, після чого його стали вирощувати при монастирях з лікарнями. Португальці стали торгувати перцем з Індією, де, в наслідку, вивели популярну зараз паприку.
Батьківщиною моркви вважається Іран і Афганістан. Спочатку в їжу вживали її гострі насіння в якості приправи. Бадилля застосовували в медицині. Спочатку коренеплоди були червоно-жовтими. Помаранчевий солодкий сорт вивели голландці.
Склад приправи 10 овочів
- паприка червона;
- паприка зелена;
- цибуля ріпчаста;
- цибуля зелена;
- томат;
- часник;
- морква;
- пастернак корінь;
- петрушка корінь;
- гірчиця біла.
Приправа 10 овочів: застосування в кулінарії
Десять овочів - універсальна приправа, яка підходить для страв з м'яса, риби, овочів, каш і супів. У суміші немає яскраво вираженого насиченого смаку, але вона дуже грамотно підкреслює смак будь-якої страви.
Користь приправи 10 овочів
В цілому клітковина, що міститься в рослинних продуктах харчування, сприяє «вимиванню» поганого холестерину, забезпечуючи здоров'я серцево-судинної системи і нормалізує травлення. В овочах міститься велика кількість вітамінів А і С, що поліпшують імунітет і стан шкіри. Крім того, в них міститься безліч мікроелементів і антиоксидантів, без яких організм не може нормально функціонувати. Це калій, кальцій, фосфор, магній, залізо і ін.
Жовті овочі мають каратиноидами, благотворно впливають на серцево-судинну систему. Помаранчеві - бета-каротином - джерелом антиоксидантів. У червоних овочах містяться флавоноїди, що оберігають організм від дії вільних радикалів. У зелених присутній хлорофіл, магній, калій і кальцій, які сприяють травленню і зміцненню нервової системи.
Як зберігати приправу 10 овочів
Зберігати в недоступному для дітей місці в запечатаних упаковках, захищаючи від світла і вологи.
Ціна на приправу на сайті актуальна. Ви можете купити приправу 10 овочів з доставкою в будь-яке місто України. Для цього, залиште замовлення на сайті або зателефонуйте нам.