Опис Паприка мелена
Мелена паприка є відповідним доповненням до м'ясних блюд, маринадів і соусів. Їй можна приправити м'ясо і супи, а також використати замість перцю. Мелена паприка забезпечує тонкий смак і збагачує виразність блюд, що подаються. Паприка змішується з салатами, рибою і пастою, використовується в італійській і угорській кухні, блюдах з рису і блюдах мексиканської кухні.
З чого робиться паприка?
Паприка мелена виходить із стиглих плодів однорічного перцю (Latin Capsicum annuum) - рослин сімейства пасльонових, дикорослих в сонячних районах Південної Америки, але її розплідники зустрічаються у багатьох країнах світу. Однорічний перець досягає висоти близько 100 сантиметрів. Для виду характерне подовжнє і загострене листя, а також вищезгадані плоди збираються з серпня по вересень. Рослина віддає перевагу клімату з високими температурами повітря. Є багато дрібних сортів перцю. Вони відрізняються один від одного кольором фруктів, їх формою і, передусім, гостротою смаку. Мелена паприка нині зустрічається в двох варіантах - солодка і гостра.
Найдревніші знайдені сліди вирощування перцю датуються 5200 років до Різдва Христового. Овоч, ймовірно, походить з Колумбії. У Європі прянощі з'явилися приблизно в шістнадцятому столітті завдяки конкістадорам. Можливо, проте, що паприка досягла Старого континенту з Індії в той же час, і турки надали його для його доставки. Овоч, що називається "червоне золото" в Угорщині, складає основу однієї з найпопулярніших прянощів. Завдяки цьому блюда набули вогняно-червоного кольору і правильний смак.
Паприка мелена застосування в кулінарії
Застосування паприки меленої як спеції в кулінарному мистецтві надзвичайно широко. Ці прянощі є дуже важливим елементом угорської кухні, тому її не слід упускати з м'ясного рагу. Червоний мелена паприка також є важливим доповненням до блюд з Мексики. Паприку безумовно, варто додати в мексиканський суп, бурріто, кесадилья, перепічки і багато що інше.
Мелена паприка також використовується в іспанській і індійській кухні. Часто це один з інгредієнтів ароматичних і смачних сумішей спецій. Паприка також різноманітить українські блюда - щіпка паприки меленої надасть пікантнішого смаку блюду. Крім того, спеції добре поєднуються з птахом (особливо з куркою) і яловичиною. Також слід додавати паприку у блюда на основі томатів, картопляних блюд, різних соусів, салатів, пасти і запіканки.
Паприка мелена куди додавати:
- Лекцо
- Токан
- Тушкована яловичина
- Мексиканський суп
- Томатний суп
- Бігос
- Картопляна запіканка
- Домашні чіпси
- Смажена куряча грудка
- Паста в томатному соусі
- Бурріто
- Гуакамоле
Червона паприка корисні властивості
Плоди перцю надзвичайно багаті вітаміном С. Але під впливом високої температури, на жаль, він повністю знищується, тому характерна червона мелена паприка не забезпечить наш організм цією цінною речовиною. Проте мелена паприка містить велику кількість бета-каротину. Мелена паприка також дуже добре впливає на наш імунітет і функції травної системи, все через більшу кількість капсаицина, що міститься в нім.
Де купити паприку мелену і яка ціна?
Хочете знати, де купити мелену паприку? Враховуючи останнім часом її популярність, ви можете придбати цей продукт в нашому інтернет-магазині.
Після того, як ви отримаєте в руки високоякісну паприку, є безмежні способи почати додавати її у свої блюда для пікантного смаку, експериментуючи з рецептами.