0
Кошик
Ваш кошик порожній :(
Це ніколи не пізно виправити :)

Кунжут чорний

В наявності
Код:
Артикул: 132
2
36.00 грн.
Оплата
При отриманні
За реквізитами
Оплата online (plata by mono)
Безготівковий розрахунок
Доставка
Доставка ROZETKA
Доставка ROZETKA
Термін доставки від 3 до 5 днів
49.00 грн.
Доставка Укр поштою
Безкоштовно від 1000 грн
від
60.00 грн.
Доставка Новою Поштою
Безкоштовно від 1000 грн
від
80.00 грн.

Опис Кунжут чорний

Кунжут або сезам почали вирощувати більше 3,5 тисяч років тому. Спочатку кущі культивували в Африканських країнах. Зараз же, рослина у більшості своїй росте на Далекому Сході, в арабських країнах та Індії.

Існує близько 26 видів кунжуту, найбільш популярний серед яких – кунжут індійський.

Також, рослину розрізняють за кольором насіння. Існує білий, жовтий (золотистий), коричневий і чорний кунжут.

Кунжут чорний корисні властивості

Кунжут, окрім кулінарної цінності, славиться своїми лікувальними властивостями. Його олія також часто використовують в косметології.

Чорний кунжут –  нелущений, тому і найбільш корисний серед інших видів. Річ у тому, що в лушпинні міститься біля 80% корисні речовин. Вважається, що чорний кунжут входив до складу еліксиру безсмертя.

В порівнянні з білим, кунжут чорний містить більша кількість корисних речовин:

  • Кальцію
  • Вуглецю і вуглеводів
  • Вітамінів груп B і A
  • Антиоксидантів
  • Лиганов
  • Фитостеролов
  • Залоза

Регулярне вживання чорного кунжуту сприяє поліпшенню захисних властивостей організму і стану крові, прискоренню обміну речовин, вирівнюванню гормонального фону у жінок. Крім того, чорне насіння покращує зір і уповільнює процеси старіння.

Чорний кунжут застосування в кулінарії

Застосування чорного кунжуту в гастрономії аналогічно білому. Кунжутне насіння додають в хліб, булочки, тістечка і печиво. Кунжут використовується для виробництва халви, а після змішування з борошном і яйцем – для покриття риби і свинячих відбивних (особливо шніцелів). Так само, кунжут чорний, використовують в азіатській і арабській кухнях для приготування рису, м'яса, риби, морепродуктів, суші, овочів, салатів, соусів, супів, десертів і випічки. Кунжут – це основа для приготування популярної средневосточной пасти - тхины.

Кунжут відмінно поєднується із зеленню, часником, чорним перцем, кмином, корицею.

Протипоказання чорний кунжут

Рекомендуємо утриматися від вживанням чорного кунжуту людям, що страждають хронічними захворюваннями крові, ШКТ, сечокам'яною хворобою, гіпотонією або індивідуальною непереносимістю продукту.

Як зберігати кунжут чорний?

Зберігати в недоступному для дітей місці в запечатаних упаковках, захищати від світла і вологи.

Ціна на кунжут чорний на сайті актуальна. Ви можете купити чорний кунжут з доставкою у будь-яке місто України, для цього, залиште замовлення на сайті або подзвоніть нам, для замовлення в телефонному режимі.

Основні характеристики Кунжут чорний

Особливості
Тип Кунжут
Країна походження Індія
Упаковка Харчовий крафт пакет
Форма Цільна
Для приготування Риби, Морепродуктів, Курки, Випічки
Кухня Японська, Китайська, Індійська, Тайська

Відгуки про Кунжут чорний

4.5
2
1
0%
2
0%
3
0%
4
50%
5
50%
В
Виктор
3 Жовтня, 2022
Само качество кунжута неплохое, но я больше предпочитаю белый кунжут, он более мягкий и сладкий. Дело вкуса
М
Марія
4 Червня, 2022
Кунжут чорний цього інтернет-магазину - просто неймовірний! Я використовував його для випікання булочок і додавала до салатів, і щоразу це надавало стравам приголомшливий аромат та смак. Кунжут однорідний за розміром чистий. Мій щирий рекомендансьйон!

Питання та відповіді (FAQ) Кунжут чорний

Немає запитань про цей товар.
Кунжут чорний
Кунжут чорний
Код:
В наявності
36.00 грн.