Опис Кунжут білий
Кунжут – це одно з найбільш давніх культивованих людиною рослин. Його традиційно використали не лише як харчовий продукт, але і застосовували в медицині, миловарінні, косметичному виробництві.
Кунжут – невисокий кущ з плодами у вигляді стручків, які лопаються після дозрівання. Вирощують цю однорічну рослину переважно в арабських країнах, Південно- хідній Азії, Індії і Південній Африці.
Існує 26 видів кунжуту. Найбільш поширений серед них – кунжут індійський. Окрім іншого, насіння відрізняється за кольором: зустрічаються білі, золотисті, коричневі і чорні. Найчастіше в їжу вживається перший і останній види.
Кунжут білий корисні властивості
Кунжут білий – це лущенні насіння плодів білого, іноді коричневого, кольору, які мають яскраво виражений горіховий смак.
Користь продукту полягає, в першу чергу, у високому вмісті олій (60%). Половина з них – Омега- 3 – олеїнова кислота, яка сприяє виробленню "хорошого" холестерину і знижує рівень "поганого".
Крім того, білий кунжут містить:
- Кальцій
- Фосфор
- Магній
- Марганець
- Цинк
- Залізо
- Мідь
- Вітаміни A, B, E, PP
- Фітин
Є у складі насіння і лигнаны, які сприяють профілактиці і відвертанню онкологічних захворювань. Цілющі властивості кунжуту застосовують для лікування захворювань органів ШКТ, полегшення симптомів астми і кашлю при застуді, використовують як глистогінний засіб. Кунжутна олія також має невеликий послаблюючий ефект.
Кунжут білий застосування в кулінарії
Кунжут білий найчастіше використовують для приготування:
- Випічки
- Пасти тхина
- Східних солодощів
Здебільшого, білий кунжут служить прекрасним доповненням до салатів, всіляких азіатських страв (рису, супам, суші), каш, десертів, м'яса, риби, соусів та інших страв.
Набагато рідше використовують листя кунжуту, їх маринують, додають в салати, обсмажують в кляре, завертають в них рис і овочі (у вигляді закуски).
Протипоказання кунжут білий
Кунжут білий не варто вживати сирим на порожній шлунок. Рекомендуємо утриматися від білого кунжуту людям із захворюваннями крові, сечостатевої системи (зокрема - сечокам'яною хворобою), а також при індивідуальній непереносимості продукту.
Як зберігати кунжут білий?
Зберігати в недоступному для дітей місці в запечатаних упаковках, захищати від світла і вологи.
Ціна на кунжут білий на сайті актуальна. Ви можете купити білий кунжут з доставкою у будь-яке місто України, для цього, залиште замовлення на сайті або подзвоніть нам, для замовлення в телефонному режимі.