Тип Коріандр
Країна походження В'єтнам
Упаковка Харчовий крафт пакет
Форма Цільна
Для приготування Риби, М'яса, Курки, Овочів, Грибів, Перших страв, Морепродуктів
Кухня Індійська, Китайська, Тайська, Мексиканська, Близькосхідна, Італійська, Французька, Грецька, Середземноморська, Східноєвропейська, Кавказька
Коріандр зерно (насіння)
Кількість
Доставка
- Нова Поштаот 70 грн
- Укрпоштаот 40 грн
Оплата
- Оплата при отриманні
- Оплата за реквізитами
- Оплата карткою Visa/MasterCard (LiqPay)
- Безготівковий розрахунок
Коріандр – однорічна рослина сімейства зонтичних. Батьківщина рослини – Середземномор'я. У древні часи коріандр тут використовувався як доповнення до хліба і деяких страв. По Європі спецію розповсюдили римляни і греки. Набагато швидше він поширювався в Латинській Америці, куди коріандр привезли конкістадори. Сьогодні ця спеція належить до групи найвідоміших і найпопулярніших у світі.
Рослина містить до 1,5% ефірного олії, що в основному складається з ліналоол, хоча її точний склад варіює від виду до виду і залежить від місця вирощування. Крім того, в складі є присутніми флавоноїди, кумарин, фитостеролы, вуглеводи і білкові з'єднання. Коріандр характерний своїм м'яким пряним смаком, з відтінком горіхової солодкості і апельсиново-коричним післясмаком.
Насіння коріандру властивості і користь
Насіння коріандру чинить діастоличну дію на гладку мускулатуру травного тракту, стимулює вироблення жовчі і полегшує її проходження через жовчні протоки. Таким чином, воно прискорює переварювання їжі і сприяють засвоєнню цінних поживних речовин. Крім того, коріандр усуває метеоризм, регулює дефекацію, покращує апетит і, в той же час, злегка дезинфікує шлунково-кишковий тракт, полегшує відкашлювання слизу при застуді і грипу в дихальних шляхах.
Інгредієнти, що містяться в олії рослини, використовують в ароматерапії для заспокоєння і расслабелния. Корисний коріандр і при захворюваннях серця. Настої, приготовані на молоці замість води, ефективні при кашлі, нежиті і застуді.
Коріандр насіння застосування в кулінарії (стравах)
Насіння коріандру – поширений інгредієнт індійських і арабських змішаних приправ, таких як каррі, гарам масала, баккара і харисса. Вони використовуються для приготування страв з моркви, капусти, гарбуза і ріпи, а також бобових. Коріандр підходить для маринування риби і м'яса, включаючи птицю і дичину, а також все частіше використовується в середземноморській кухні для консервації огірків, грибів і овочевих солінь.
Добре поєднується зі свіжими овочами, подається з додаванням бальзамічного оцту. Крім того, прянощі можуть бути компонентом солодкої випічки і десертів (особливо пряників і пряного печива). У поєднанні з анісом, фенхелем і кмином, його використовують як спецію для хліба. Іноді також додають в алкогольні напої для надання особливого аромату.
Протипоказання
Через відсутність відповідних тестів в цьому напрямі вагітним жінкам і годуючим матерям не рекомендується. Олія коріандру підвищує чутливість шкіри до ультрафіолетових променів, тому при прийомі рослинних препаратів на основі цієї рослини рекомендується обмежувати перебування на сонці. Із-за блокади речовин, що забезпечують засвоєння вітаміну В1, при регулярному прийомі трав'яних сумішей з додаванням коріандру рекомендується вживати підвищену кількість цього вітаміну.
Як зберігати?
Зберігати в недоступному для дітей місці в запечатаних упаковках, захищати від світла і вологи.
Ціна на коріандр на сайті актуальна. Ви можете купити коріандр з доставкою у будь-яке місто України, для цього, залиште замовлення на сайті або подзвоніть нам, для замовлення в телефонному режимі.
Особливості | |
Тип | Коріандр |
Країна походження | В'єтнам |
Упаковка | Харчовий крафт пакет |
Форма | Цільна |
Для приготування | Риби, М'яса, Курки, Овочів, Грибів, Перших страв, Морепродуктів |
Кухня | Індійська, Китайська, Тайська, Мексиканська, Близькосхідна, Італійська, Французька, Грецька, Середземноморська, Східноєвропейська, Кавказька |