Тип Коріандр
Країна походження Україна
Упаковка Харчовий крафт пакет
Форма Мелена
Для приготування Риби, М'яса, Курки, Овочів, Картоплі, Грибів, Перших страв, Морепродуктів
Кухня Індійська, Китайська, Тайська, Мексиканська, Близькосхідна, Італійська, Французька, Грецька, Середземноморська, Східноєвропейська, Кавказька
Коріандр мелений (порошок)
Кількість
Доставка
- Нова Поштаот 70 грн
- Укрпоштаот 40 грн
Оплата
- Оплата при отриманні
- Оплата за реквізитами
- Оплата карткою Visa/MasterCard (LiqPay)
- Безготівковий розрахунок
Прекрасний запашний, а також цінний для здоров'я. Познайомтеся з перевагами і властивостями меленого коріандру. Дізнайтеся, як краще всього використати його на кухні. Багатий ароматами мелений коріандр розкриває якості окремих інгредієнтів блюда і надає їм гострого пряного смаку. Завдяки ефірним оліям, має протизапальні властивості, стимулює апетит і прискорює процес травлення. Окрім ефірних олій (точний склад варіює від виду до виду і місця походження рослин), коріандр містить флавоноїди, з'єднання кумарину, фитостеролы, вуглеводи і білкові з'єднання.
Коріандр де росте і з чого роблять?
Коріандр - однорічна рослина сімейства зонтичних. Листя коріандру (відомі як кинза) також їстівне, вони трохи нагадують петрушку. Проте смак листя, відрізняється від насіння. Насіння має солодкуватий смак з виразною цитрусовою ноткою і використовується як прянощі.
Батьківщина рослини - Середземномор'я. У древні часи коріандр тут використовувався як доповнення до хліба і деяких блюд. По Європі спецію розповсюдили римляни і греки. У Польщі коріандр був відомий вже за часів Пястов, хоча із-за кліматичних умов (і, отже, важкого вирощування) не придбав особливої популярності. Набагато швидше він поширювався в Латинській Америці, куди коріандр привезли конкістадори. Сьогодні ця спеція належить до групи найвідоміших і популярніших у світі.
Коріандр мелений застосування в кулінарії (блюдах)
Коріандр мелений широко використовується в кулінарії і залишається невід'ємним компонентом азіатських і близькосхідних блюд. Мелений коріандр - це поширений інгредієнт індійських і арабських сумішей приправ, таких як каррі, гарам масала, баккара і харисса. Вони використовуються для приготування пригощань з моркви, капусти, гарбуза, ріпи і бобових. Підходить для маринованої риби і м'яса, включаючи птаха і дичину. Все частіше, в середземноморській кухні його додають в консервовані огірки, гриби і овочеві соління. Добре поєднується зі свіжими овочами, подається з додаванням бальзамічного оцту. Крім того, прянощі можуть бути компонентом солодкої випічки і десертів (особливо пряників і пряного печива). У поєднанні з анісом, фенхелем і кмином, його використовують як спецію для хліба. Іноді також додають в алкогольні напої для надання особливого аромату.
Коріандр мелений корисні властивості
Плоди коріандру рекомендують використати для поліпшення апетиту, при розладах печінки і жовчі, утрудненнях секреції шлункового соку і підшлункової залози, а також болів в животі, викликаних здуттям. Корисний при захворюваннях серця і розладах травлення. Дієта з використанням коріандру також рекомендується для реконвалесцентов, оскільки вона прискорює відновлення і одужання після тривалих хвороб. Настої, приготовані на молоці замість води, ефективні при кашлі, нежиті і застуді. Ефірні олії і спиртові екстракти з додаванням насіння коріандру втирають в шкіру, знімають ревматичні симптоми, зменшують біль і набряклість. Також коріандр чинить розслабляючу дію і знімає нервову напругу.
Протипоказання
Через відсутність відповідних тестів в цьому напрямі вагітним жінкам і годуючим матерям не рекомендується.
Як зберігати коріандр мелений?
Зберігати в недоступному для дітей місці в запечатаних упаковках, захищати від світла і вологи.
Ціна на коріандр мелений на сайті актуальна. Ви можете купити мелений коріандр з доставкою у будь-яке місто України, для цього, залиште замовлення на сайті або подзвоніть нам, для замовлення в телефонному режимі.
Особливості | |
Тип | Коріандр |
Країна походження | Україна |
Упаковка | Харчовий крафт пакет |
Форма | Мелена |
Для приготування | Риби, М'яса, Курки, Овочів, Картоплі, Грибів, Перших страв, Морепродуктів |
Кухня | Індійська, Китайська, Тайська, Мексиканська, Близькосхідна, Італійська, Французька, Грецька, Середземноморська, Східноєвропейська, Кавказька |