Опис Кориця палички, касія (7 см)
Кориця ‒ це пряність, яка виготовляється з кори дерев, що відносяться до різних видів коричних дерев - екзотичних рослин, які ростуть в тропічних районах Південної Азії. Назва прянощі походить від грецької мови, що буквально означає «солодке дерево». Кориця потрапила в Європу разом з финикийскими купцями, дорогу пряну сировину спочатку використовували для виробництва ароматних ладанів і бальзамів, а коли згодом було виявлено її позитивний вплив на здоров'я, вона стала важливим інгредієнтом трав'яних сумішей, використовуваних у західній народній медицині.
Що таке касія? опис прянощі
Ароматна кориця, також відома як касія, - це спеція, отримана з кори китайського коричного дерева (касії), вічнозеленого дерева з сімейства лаврових, яке в природі зустрічається в Китаї, а тепер також вирощується в Індії, Індонезії, Малайзії, В'єтнамі, Лаосі та Бірмі і в тропічних районах Африки. Для виробництва прянощі використовуються трирічні пагони рослини діаметром близько 2,5 см, які після зрізки ферментують, а потім очищаються від зовнішньої кори і внутрішнього лубу. Висушені на сонці, вони скручуються характерним для даного виду способом, утворюючи так звані тростини.
Палички китайської кориці розрізняються діаметром і масою. Більш товсті зазвичай утворюють поодинокі трубочки, а більш тонкі, після висихання згортаються з двох сторін в подвійні. У висушеному стані палички кассії мають коричневий або темно-коричневий колір і інтенсивний аромат, характерний для спеції. Палички м'ясисті, тверді і важко ломаються, із солодко-терпким і чітко пряним смаком.
Кориця, касія палички ‒ корисні властивості
Властивості кассии і її масел аналогічні властивостям кориці. Касія ‒ рослина, що позитивно впливає на організм людини, відоме насамперед своїм дезинфікуючим дією. Кориця стимулює секрецію травних соків і полегшує засвоєння їжі, заспокоює нудоту, збуджує апетит, покращує кровопостачання органів черевної порожнини. Володіє антибактеріальними, зігріваючими, заспокійливими, антисептичними, антиоксидантними, протизапальними та антидіабетичними властивостями. Покращує кровообіг в організмі, знижує рівень холестерину, ліпідів і глюкози в крові, регулює артеріальний тиск.
Касія палочки, кориця застосування в кулінарії
Кориця ‒ безцінний інгредієнт для всіх видів солодких страв, включаючи випічку (печиво, імбирні пряники, фруктові торти) і фруктових десертів, зокрема, ті що містять печені фрукти (яблука, груші, персики, сливи, манго) або фруктові муси. Палички кориці прекрасне доповнення до крем-пудингів і домашнього компоту. У кулінарних традиціях Близького Сходу кориця використовується як добавка до рису і круп (особливо кускусу), а також як важливий ароматичний інгредієнт у чаї та каві. З іншого боку, західна кухня використовує її пряний аромат, щоб підкреслити смак алкогольних напоїв, таких як глінтвейн, лікери та пунші, а також різні зігріваючі чайні настої.
Де купити кассію, корицю палички
Купити корицю палички в Україні можна в нашому інтернет-магазині. Кориця палички купити в інтернет-магазині KARRI.COM.UA можна від 100 грам до 1 кг з доставкою в Київ, Дніпро, Харків, Одесу, Львів чи будь-яке інше місто України. Палички касіі упаковані в пакети з зіп-замком (дой-пак).