Опис Кардамон зелений (цілісний)
Кардамон - ця багаторічна рослина з сімейства імбирних, що походить з Індії і нині вирощуване в Азії, Африці і Південній Америці залежно від тропічного клімату (включаючи Китай, Цейлон, Індонезію, Танзанію і Гватемалу). Прянощі і трав'яна сировина - це плоди, які набувають форми трикамерних мішків з нерівними формами, захищаючи маленьке темне насіння діаметром в декілька міліметрів. Щоб запобігти їх пролиттю або ушкодженню, плоди кардамону часто збирають до повного дозрівання, а потім розкривають і сушать на сонці.
Кардамон відрізняється глибоким, пряним смаком і приємним ароматом, що нагадує камфару. З лікувальною метою використовується цілісні зерна, а в якості спеції застосовують - мелені зерна кардамону.
Кардамон - застосування в кулінарії (стравах)
Кардамон має пряний, теплий і ароматний букет з лимонним післясмаком, який прекрасно поєднується з індійською кухнею. Його часто використовують у поєднанні з іншими пряними спеціями, включаючи шафран, з яким насіння кардамону є одними з найцінніших спецій у світі! Кардамон часто можна знайти в спеціях і прянощах для глінтвейну і пива, а також з кавою. Між тим кардамон дуже добре поєднується з гострими блюдами, м'ясом, рисом або бігосом.
Цілісний кардамон дозволяє довше зберігати смак і аромат під час зберігання. Зерна кардамону можна додавати цілком в маринади, соуси і супи, у варені і тушковані блюда, після чого вони повільно передаватимуть свої благородні ноти. Якщо Ви хочете застосувати кардамон у блюді у кінці приготування або додати в тісто або паштет, його слід подрібнити в ступці або у відповідному млині.
Кардамон - корисні і лікувальні властивості
У минулому зерна кардамону використовувалися як травна допомога. Речовини, що містяться в них, стимулюють секрецію слини і шлункового соку і жовчі, мають сечогінні і вітрогонні властивості, а трохи потогінними. Втирані в шкіру продукти на основі кардамону чинять зігріваючу і антисептичну дію, полегшують м'язові болі і зменшують неприємний свербіж. Крім того, зерна кардамону мають ароматерапевтическими властивості - камфора, пряний запах насіння зменшує головні болі, стимулює роботу серця і прискорює кровообіг в організмі. Кардамон в зернах полегшує хвороби, пов'язані із застудою і інфекціями горла.
Приймати кардамону рекомендується людям, що страждають відсутністю апетиту і уповільненим обміном речовин, а також розладами травлення. Рекомендується при мігрені і як стимулятор у разі уповільнення сердечного ритму. Він може використовуватися пацієнтами при ревматизмі і м'язовому болі у вигляді розслабляючої знеболюючої олії для масажу тіла. Людям, які страждають від запалення верхніх дихальних шляхів, кардамон полегшує дихання і відкашлювання секрету в легенях.
- Прискорює обмін речовин
- Покращує апетит і травлення
- Освіжає дихання, усуває проблеми із запаленням порожнини рота
- Має красивий, освіжаючий аромат
Протипоказання
Через відсутність відповідних тестів в цьому напрямі вагітним жінкам і годуючим матерям не рекомендується.
Як зберігати зерна кардамону?
Зберігати в недоступному для дітей місці в запечатаних упаковках, захищати від світла і вологи.
Ціна на зерна кардамону на сайті актуальна. Ви можете купити цілісний кардамон в зернах з доставкою у будь-яке місто України, для цього, залиште замовлення на сайті або подзвоніть нам, для замовлення в телефонному режимі.