Опис Гвоздика
Гвоздика ціла – це висушені квіткові бутони вічнозеленого дерева гвоздики, сімейства миртових. Квіткові бутони гвоздики збирають до того, як вони відкриваються, потім вони висушуються, в наслідок чого гвоздика набуває однорідного темно-коричневого кольору і перетворюється в спецію з гострим, пекучим, дуже приємним смаком.
Походження гвоздики
Гвоздика вирощується в Індії і на Мадагаскарі, але Індонезія історично найбільш тісно пов'язана з виробництвом гвоздики. Торгівля гвоздикою була настільки прибутковою, що в 1667 році, після Другої англо-голландської війни, британці поступилися островом голландцям в обмін на далеке поселення, тоді відоме як Новий Амстердам. Так голландці обміняли Манхеттен на гвоздику.
Гвоздика застосування на кухні
Бутон гвоздики може бути використаний в якості спеції як для солоних, так і для солодких страв. Вона має легкий гіркий аромат, який надає стравам характерний смак.
Гвоздика ціла чудово підкреслює смак м'ясних страв, також добре поєднується з квашеною капустою, маринованою рибою і оселедцем. Гвоздика бутон використовується для надання аромату соусам, супам і стравам з рису, особливо ряду традиційних індійських страв, і є одним з компонентів пряних сумішей. Вона також є важливим інгредієнтом в пряних хлібобулочних виробах (в основному пряниках і кексах). Використовується як інгредієнт в джемах, компотах, глінтвейні і пиві, лікерах та каві. Аромат гвоздики досить стійкий до високих температур, тому спецію слід використовувати в помірних кількостях. В іншому випадку її смак може домінувати над усією стравою.
Користь гвоздики цільної і лікувальні властивості
Користь гвоздики для здоров'я здавна відома і активно використовується в домашніх засобах для лікування зубного болю і освіження дихання. Активні речовини, що містяться в гвоздиці, мають антибактеріальні та протигрибкові властивості. Через високий відсоток ефірного масла вони діють як легке анестезуюче. Гвоздика також зміцнює імунну систему, а приготувань глінтвейн з гвоздикою на вечір допоможе вам заснути і заспокоїти нервову систему.
- Гвоздика традиційно використовується в Індії як освіжувач ротової порожнини.
- Згідно Аюрведе, гвоздика поліпшує кровообіг, травлення і обмін речовин.
- Гвоздика використовуються для запобігання і лікування розладів шлунка, таких як здуття і нудота.
Де купити гвоздику цільну і яка ціна?
У нас можна купити цільну гвоздику в спеціальних харчових пакетах з зіп замком (Дой-пак). Ми продаємо гвоздику цільну приправу з Індії. Купіть цільну гвоздику в інтернет-магазині karri.com.ua, щоб використовувати її в своїх рецептах вже сьогодні, ми відправляємо замовлення в Київ, Дніпро, Харків, Одесу, Львів чи будь-яке інше місто України.