Опис Бад'ян цілий (Аніс зірчастий)
Бад'ян або зірчастий аніс - це плід невеликого вічнозеленого дерева (виростають до 8 метрів), відомого як бад'ян (лат. Illicium verum), що походить з Південно-Східної Азії. В даний час його також вирощують у В'єтнамі, Індокитаї, Японії і на Філіппінах. Плід у формі зірки, напевно, всім нам відомий - це популярна у всьому світі спеція. Щоб отримати його, плоди бад'яна збирають до того, як вони дозріють і сушать. Відмінні восьмикінечні зірки, використовуються не тільки як ароматна пряність в кулінарії, а й у виробництві ліків та косметики. Бад'ян має безліч цілющих властивостей, які цінувалися протягом тисячоліть.
Бад'ян (аніс зірчастий) властивості і користь
Аніс зірчастий здавна використовували в медичних цілях. Бад'ян насамперед це засіб від розладів шлунка, метеоризму, кольок і проблем зі шлунком. Настій з зірочок анісу сприяє травленню, а додавання його в їжу, покращує її засвоюваність. В Азії було також прийнято жувати насіння бад'яну після їжі, щоб освіжити дихання і допомогти травній системі.
Бад'ян також додавали в трав'яні суміші, які використовуються для полегшення кашлю, завдяки його відхаркувальним, антибактеріальним і респіраторним властивостями.
Основні корисні властивості зірчастого анісу:
- допомагає заспокоїти біль в горлі;
- підтримує травлення і сприяє правильному функціонуванню травної системи;
- сприяє природному захисту організму, підтримуючи імунну систему;
Аніс зірчастий застосування в кулінарії (стравах)
Бад'ян з його чарівним, теплим, солодко-пряним ароматом і злегка пряним смаком відмінно поєднується з широким спектром страв. Це спеція, характерна для азіатської кухні, особливо китайської та в'єтнамської, але вона також міцно увійшла в нашу кухню. Тому варто додавати зірочки анісу до всіх східних страв, особливо до тих, де головну роль грають курка і яловичина. Також вони добре поєднуються з супами - як азіатськими, так і європейськими. Людям, які люблять гостру їжу, слід вивчити смакові поєднання бадьяна з іншими спеціями. У наших регіонах зірчастий аніс частіше додають в десерти. Бад'ян або зірчастий аніс прекрасно підкреслює смак тортів, шоколаду та печива, імбирних пряників, варення, вівсянки, солодких млинців і пельменів. Так само цілі зірочки бад'яна служать прикрасою для десертів і напоїв.
Ароматний зірчастий аніс також є ідеальним інгредієнтом гарячих напоїв, таких як кава, чай і какао. Також варто спробувати бад'ян в глінтвейні. Шанувальники абсенту напевно знають, що бад'ян - один з основних інгредієнтів цього благородного напою. Ви можете надихнутися їм і покласти цілі зірочки бад'яна в домашню настоянку або лікер.
Протипоказання
Підвищена чутливість до ефірного масла, що міститься в плодах зірчастого анісу.
Як зберігати?
Зберігати в недоступному для дітей місці в запечатаних упаковках, захищати від світла і вологи.
Ціна на зірчастий аніс (бад'ян) на сайті актуальна. Ви можете купити зірчастий аніс з доставкою в будь-яке місто України, для цього, залиште замовлення на сайті або зателефонуйте нам, для замовлення в телефонному режимі.