Тип Перець білий
Країна походження В'єтнам
Упаковка Харчовий крафт пакет
Форма Цільна
Для приготування Риби, М'яса, Риби, Картоплі, Грибів, Перших страв, Морепродуктів
Кухня Китайська, Італійська, Французька, Близькосхідна, Середземноморська, Східноєвропейська
Перець білий горошок
Кількість
Доставка
- Нова Поштаот 70 грн
- Укрпоштаот 40 грн
Оплата
- Оплата при отриманні
- Оплата за реквізитами
- Оплата карткою Visa/MasterCard (LiqPay)
- Безготівковий розрахунок
Білий перець - це той же чорний перець, але зріліший і позбавлений околоплоников. Білий перець горошок має брудно-білий колір і застосовується в кулінарії як прянощі. Батьківщиною білого перцю є Індія, але на даний момент він вирощується практично в усіх тропічних зонах південно-західної Азії.
Білий перець виходить з повністю зрілих плодів чорного перцю, його ферментують на сонці в течії 7 - 10 днів. Білий перець підготовлений таким чином виходить запашніший. Після звільнення від м'якуша білий перець горошок ще деякий час сушать, він отримує майже ідеальну сферичну форму і гладку оболонку. Аромат білого перцю ніжніший, ніж ферментований чорний перець, але смак здається гострішим і пронизливішим.
Зерна перцю містять ефірну олію (до 4 алкалоїди (зокрема, піперин), флавонолы і терпени (включаючи пінен, сабінен, лімонен, каріофілен і ліналоол). Згаданий піперин відповідає за пряний пекучий смак, який, навіть в невеликих кількостях, чинить сильну подразливу дію на слизові оболонки.
Де вирощують білий перець?
Вирощуванням білого перцю займаються, більшою мірою, країни Індокитаю (Таїланд, Лаос, Камбоджа), Малайзія і В'єтнам. Білий перець менш гострий, порівняно з чорним, але його цінність вище у зв'язку з великими трудовитратами для його вирощування і обробки.
Застосування білого перцю горошку в кулінарії (блюдах)
Застосування білого перцю в кулінарії вужче. Він не підходить для солодких блюд, а так само для приготування супів і салатів. Але він добре підійде для виробів з відвареного м'яса, тесту і риби. Білий перець має сильніший специфічний аромат, який поліпшить смак варених блюд, що мають слабо виражений власний запах.
Білий перець входить до складу більшості сумішей і прянощів, особливо в складах світлих і помірних по жгучості каррі.
Краще всього купити білий перець цілісний, він довше зберігатиме свій аромат у відмінності від меленого.
Білий перець властивості і користь
Плід білого перцю стимулюють організм до великих зусиль, стимулюють розум і м'язи до роботи, покращують кровообіг, розігрівають і знижують рівень болю. Білий перець діють як сечогінне. В той же час він регулюють і полегшують травлення, обмежуючи виділення сірководня в товстій кишці, що зменшує процеси розпаду, що відбуваються усередині фекальних мас. Недавні дослідження вказують на можливу дію з прискорення скорочення жирової тканини (як і капсаицин, що міститься в гострому перці).
Екстракти перцю рекомендуються для поліпшення апетиту і легкої диспепсії, а також для проблем з травленням, що проявляються надмірною ферментацією в кишечнику і метеоризмом. Використовувані зовні для втирання шкіри, він нагріваються, покращують кровообіг і знімають біль (наприклад, м'язового і суглобового походження), тому їх слід використати людям з ревматизмом, ревматизмом, порушеннями кровообігу в мікроциркуляції. Останнім часом рекомендується людям на дієті для схуднення як засіб прискорення зниження жирових відкладень.
Протипоказання
Через відсутність відповідних тестів в цьому напрямі вагітним жінкам і годуючим матерям не рекомендується.
Як зберігати білий перець горошком?
Зберігати в недоступному для дітей місці в запечатаних упаковках, захищати від світла і вологи.
Ціна білого перцю горошку на сайті актуальна. Ви можете купити перець білий з доставкою у будь-яке місто України, для цього, залиште замовлення на сайті або подзвоніть нам, для замовлення в телефонному режимі.
Особливості | |
Тип | Перець білий |
Країна походження | В'єтнам |
Упаковка | Харчовий крафт пакет |
Форма | Цільна |
Для приготування | Риби, М'яса, Риби, Картоплі, Грибів, Перших страв, Морепродуктів |
Кухня | Китайська, Італійська, Французька, Близькосхідна, Середземноморська, Східноєвропейська |