Опис Кешью сирий (великий)
Сирі горіхи кешью – ситна і поживна закуска. Ці горіхи з високим вмістом білку, клітковини і корисних жирів. Горіхи кешью тільки в минулому столітті були визнані їстівними. Раніше дерево, на якому вони росли, вирощувалося тільки для заготівлі деревини. Сьогодні горіхи кешью цінуються за виняткові смакові якості, а також за ряд поживних властивостей. Вам варто купити горіхи кешью і почати їх використати не лише як самостійну закуску, але і як доповненню багатьох страв, десертів або салатів.
Як росте кешью, в яких країнах і як їх збирають?
Західна нематода, дерево, на якому ростуть горіхи кешью, походить з Південної Америки, але нині вирощується у більшості країн тропічної зони. Найбільшими виробниками горіхів кешью є азіатські країни - Індія і В'єтнам, а також Африканський Кот-д'Ивуар.
Цікавий факт, горіхи кешью насправді прикріплені до фруктів наномахии, шкаралупа, яких нагадує форму кігтя, до одного плоду наномахии прикріплений тільки один горіх. Вони знімаються вручну, з використанням захисних рукавичок і спеціальних інструментів. Після збору горіхи кешью висушують, найбільш цінними є ті, які зберегли приємний яскравий колір і хрусткость.
Горіхи кешью, як застосувати на кухні?
Горіхи кешью неймовірно смачні! Вони мають злегка солодкий і тонкий смак, ідеально підходить як для солодких, так і для солоних страв. Горіхи кешью є невід'ємним інгредієнтом в азіатських стравах, наприклад, в індійському соусі каррі, а також у багатьох тайських і в'єтнамських стравах. Кешью також важливий компонент італійської кухні, включаючи дуже популярний соус песто. Горіхи кешью, завдяки своєму солодкому смаку, є прекрасною основою для десертів. Горіхову пасту також можна приготувати з кешью – він набагато корисніший, ніж арахісова олія, тому що він має сприятливіше співвідношення омега- 3 і омега- 6 і має високий вміст заліза, магнію і цинку.
Але варто пам'ятати, що більше користі горіхи кешью принесуть в необробленому вигляді. Кешью добре поєднуються з іншими горіхами і родзинками, а особливо сухофруктами! Саме тому вони вважаються одним з найсмачніших горіхів у світі.
Горіхи кешью скільки в день можна з'їсти?
Здорове споживання горіха кешью складає 30 грам в день. Така добова доза горіхів кешью допоможе понизити ризик ожиріння, за рахунок корисних жирів, Ви відчуєте себе ситим, що допоможе контролювати апетит.
Горіхи кешью – користь і поживні властивості
Вирощування горіхів кешью є складним і трудомістким процесом, але воно того коштує! Кешью володіють безліччю поживних властивостей, які позитивно впливають на функціонування усього організму. Кешью є джерелом вітаміну В6, який :
- Сприяє зниженню втоми
- Сприяє підтримці правильного енергетичного обміну
- Допомагає у функціонуванні нервової системи
- Допомагає у виробництві червоних кров'яних клітин
- Позитивно впливає на функціонування імунної системи
Горіхи кешью характеризуються високим вмістом калію і магнію, які допомагають, зокрема, в правильному функціонуванні нервової системи. Кешью характеризуються великою кількістю фосфору який допомагає підтримувати здоров'я зубів і кісток, а також цинку, який сприяє здоров'я волосся, нігтів і шкіри. Крім того, цинк підтримує правильне функціонування імунної системи, підтримує зір, і що особливо важлив,е для чоловіків – підтримує правильний рівень тестостерона в крові.
Горіхи кешью де купити?
Купити кешью в звичайних продуктових магазинах в Києві, Дніпрі, Харкові або Одесі може виявитися складним завданням, адже він не так популярний, як волоський горіх, фундук або навіть дорожчий кедровий. У нашому інтернет-магазині, Ви можете купити горіхи кешью, за хорошою ціною з доставкою у будь-яке місто України.
Основні характеристики Кешью сирий (великий)
Відгуки про Кешью сирий (великий)
Відгуків про цей товар ще не було.