Картопля з копченою паприкою — чудовий гарнір, який поєднується з будь-якою стравою. Вам неодмінно сподобається його злегка копчений і димний смак! Напевно, кожен їсть картоплю в тому чи іншому вигляді щодня! Усіма улюблене пюре, фарширована та смажена картопля, картопля в салатах, картопля фрі та, звичайно ж, запечена в духовці. Такий спосіб приготування картоплі — наш улюблений, адже її легко приготувати, і вона відмінно поєднується з будь-якою їжею. Не так давно ми відкрили для себе новий рецепт картоплі в духовці з копченою паприкою, і вона неймовірно смачна! Ми стали захоплені копченою паприкою і почали експериментувати з нею все більше, копчена паприка стала однією з наших улюблених спецій! Вона надає страві неймовірний аромат і димний смак!
Інгредієнти:
- 3-4 великих картоплини
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1,5 чайної ложки копченої паприки
- сіль за смаком
Як приготувати картоплю в духовці з копченою паприкою?
- Чи потрібно чистити картоплю перед запіканням? Відповідь — на ваш смак. Очистіть або залиште шкірку, просто добре помийте картоплю перед приготуванням.
- Наріжте картоплю шматочками по 2-3 см. Для рівномірного приготування намагайтеся нарізати однакові за розміром шматочки.
- Збризніть оливковою олією та перемішайте, поки картопля добре не вкриється олією, щоб вона добре підрум'янилася в духовці і була хрусткою.
- Рівномірно посипте картоплю копченою паприкою і знову перемішайте. Приправте сіллю.
- Розподіліть картоплю в один шар на великому деко, застеленому пергаментом, і поставте в духовку.
- Готуйте картоплю в духовці за температури 215 градусів за Цельсієм. Використовуйте високу температуру, щоб вона стала рум'яною і хрусткою.
- Запікайте картоплю 30-40 хвилин, один раз перемішавши, якщо хочете, щоб вона була ніжною і злегка м'якою по краях.
Запечена в духовці картопля з копченою паприкою — ідеальний гарнір до будь-якої страви, ви не зможете зупинитися і не приготувати її знову! Вона НЕЙМОВІРНО смачна!